Zaproszenia


Lista osób, które otrzymały dyplomy KRYSZTAŁOWEGO SŁUCHACZA w roku

akademickim 2016/2017

  1. 		(243) Lipska Zofia (z wyróżnieniem)
  2. (244) Łabuz Danuta (z wyróżnieniem)
  3. (245) Niemcewicz Maria (z wyróżnieniem)
  4. (246) Osendowski Marek (z wyróżnieniem)
  5. (247) Pelczarska Barbara (z wyróżnieniem)
  6. (248) Rogala Urszula (z wyróżnieniem)
  7. (249) Romanowska Halina (z wyróżnieniem)
  8. (250) Rudowicz Mieczysław (z wyróżnieniem)
  9. (251) Skórecka Zofia (z wyróżnieniem)
  10. (252) Stępień Bogusław Henryk (z wyróżnieniem)
  11. (253) Święcicki Emil (z wyróżnieniem)
  12. (254) Woźniak Anna (z wyróżnieniem)
  13. (255) Wyrostek Alicja (z wyróżnieniem)
  14. (256) Zawierucha Gizela (z wyróżnieniem)
  15. (257) Balicka Halina
  16. (258) Bączek Ryszard
  17. (259) Błażków Halina
  18. (260) Czuchaj Cecylia
  19. (261) Deręgowski Zbigniew
  20. (262) Grendysz Irena
  21. (263) Hładziak Władysława
  22. (264) Jarysz Elżbieta
  23. (265) Ludwicka Teresa
  24. (266) Mnich Alicja
  25. (267) Pieńkos Ewa
  26. (268) Pieńkos Jerzy
  27. (269) Radomski Stanisław
  28. (270) Rzeczycka Krystyna
  29. (271) Sobczak Adam

 

Lista osób, które otrzymały dyplomy PERŁOWEGO SŁUCHACZA w roku akademickim 2016/2017:

  1. (67) Gołębiowska Bogumiła
  2. (68) Hanc Jan
  3. (69) Janus Jerzy
  4. (70) Jezierska Elżbieta
  5. (71) Kowalska Maria
  6. (72) Leśniewska Elzbieta
  7. (73) Mandziej Stanisława
  8. (74) Okulicz-Kozaryn Jadwiga
  9. (75) Olszewsa-Szurek Maria
  10. (76) Pietrawska Renata
  11. (77) Sękowska Irena
  12. (78) Siejba Grażyna
  13. (79) Stasińska Krystyna
  14. (80) Stebelska Anna
  15. (81) Szpala Krystyna
  16. (82) Ślipko Teresa

 

Lista osób, które otrzymały dyplomy ZŁOTEGO SŁUCHACZA w roku akademickim 2016/2017:

  1. (10) Kornaś Marta
  2. (11) Moskal Anna
  3. (12) Rychter Danuta
  4. (13) Skolimowski Bolesław
  5. (14) Żak Józef

KURS KULINARNY

 
Głównym celem realizowanego projektu jest podniesienie kwalifikacji i umiejętności zawodowych poprzez ukończenie kursów kulinarnych przez  osoby dorosłe z terenu obszaru objętego ZIT AJ, w okresie od 2017.03.01 – 2018.04.30.
 
DO UDZIAŁU W PROJEKCIE ZAPRASZAMY:
 
osoby dorosłe, które w rozumieniu przepisów KC zamieszkują powiat jeleniogórski, Jelenią Górę Miasto, powiat lwówecki (gm. Gryfów Śląski, Lubomierz, Mirsk, Wleń), powiat złotoryjski (gm. Pielgrzymka, Świerzawa, Wojcieszów, Złotoryja), spełniające
co najmniej jeden z niżej wymienionych warunków:
·       posiadają wykształcenie na poziomie co najwyżej ponadgimnazjalnym (tzn.
osoby o niskich kwalifikacjach), lub
·       są w wieku 50+ i jednocześnie nie przekroczyły 74 roku życia (niezależnie od
posiadanego poziomu wykształcenia).
Każdy z uczestników projektu otrzyma wsparcie doradcze oraz szkoleniowe, które przyczyni się do podniesienia umiejętności zawodowych z zakresu - kucharz (10 dni warsztatów kulinarnych – tj. łącznie 80 godzin szkoleniowych) oraz dodatkowe wsparcie szkoleniowe podnoszące jego kompetencje ogólne (32 godziny szkoleniowe), bądź inne indywidualnie dostosowane do potrzeb każdego uczestnika.
Pierwszym etapem rekrutacji  jest wypełnienie deklaracji udziału w projekcie (wstępnej ankiety rekrutacyjnej) a następnie weryfikacja spełnienia kryteriów kwalifikujących do udziału w projekcie, jak również  ocena stopnia motywacji do udziału w projekcie.
 
W ramach oferty zostało przygotowanych 16 warsztatów kulinarnych.
Tematyka warsztatów: 
        1.     Kuchnia od podstaw  - pierwszy warsztat dla wszystkich uczestników
        2.     Burgery
        3.     Ryby i owoce morza
        4.     Makaron i dania kuchni włoskiej
        5.     Zupy
        6.     Kuchnia tajska
        7.     Sushi
        8.     Fotografia kulinarna
        9.     Organizacja przyjęcia
        10.   Dania mięsne i sosy 1
        11.   Dania mięsne i sosy 2
        12.   Obiad za 5 zł
        13.   Finger foods – przekąski
        14.   Desery
        15.   Dania fit
        16.   Dania jednogarnkowe

 

Każdy z uczestników dokonuje wyboru 10 warsztatów kulinarnych.
 
„Kuchnia od podstaw” - to zajęcia (obowiązkowe), pozostałe 9 warsztatów każdy z
uczestników wybiera samodzielnie.
 
Zajęcia będą odbywały się w siedzibie Pracowni Kulinarnej w Jeleniej Górze przy ul.
Grunwaldzkiej 72.
 
Zajęcia będą prowadzone w grupach 10-cio osobowych. Każdy z uczestników będzie miał
do dyspozycji  samodzielne stanowisko pracy. Wybrane potrawy będą przygotowywane w
grupach, jednak większość indywidualnie. Zajęcia będą trwały 8 godzin szkoleniowych
tj. 8 x 45 min (w tym przerwy na omówienie i degustację przygotowanych dań).
 
Udział w zajęciach jest w pełni finansowany ze środków unijnych, organizator szkoleń
zapewnia uczestnikom wszelkie produkty spożywcze  i narzędzia niezbędne do
realizacji zajęć.
 
Uczestnicy warsztatów zamieszkujący poza Jelenią Górą mogą ubiegać się o zwrot
kosztów dojazdów po zakończeniu projektu.
 
Każdy z uczestników projektu jest zobowiązany uczestniczyć w min. 80% zajęć
przewidzianych w ramach projektu. Każda nieobecność winna być zgłoszona
organizatorowi szkoleń.
 
Grafik szkoleń będzie dostosowany do preferencji uczestników oraz możliwości
organizatora szkoleń.
 
Trenerzy prowadzący warsztaty to osoby od lat związane z gastronomią, szefowie
kuchni, kucharze.
 
Więcej informacji na temat prowadzących znajduje się pod adresem
http://pracowniakulinarna.pl/prowadzacy/ <http://pracowniakulinarna.pl/prowadzacy/>
Pełna oferta warsztatów projektowych dostępna jest  na stronie
http://pracowniakulinarna.pl/warsztaty-projektowe/
<http://pracowniakulinarna.pl/warsztaty-projektowe/>
Regulamin rekrutacji i uczestnictwa dostępny jest na stronie biura projektu
http://www.pro4.pl/moja-przyszlosc-w-moich-rekach/
<http://www.pro4.pl/moja-przyszlosc-w-moich-rekach/>
 
Udział w szkoleniach zostanie potwierdzony odpowiednimi
zaświadczeniami/certyfikatami. 
 
W razie dodatkowych pytań jestem do Państwa dyspozycji.
 
Pozdrawiam,
 
Dorota Puć-Pietrzykowska
 
Pracownia Kulinarna
ul. Grunwaldzka 72
58-506 Jelenia Góra
tel. 607 866 103
 
www.pracowniakulinarna.pl <http://www.pracowniakulinarna.pl/>
https://www.facebook.com/pracowniakulinarnapl/
 

 

Propozycje wycieczek zagranicznych w roku 2017

1-Hiszpania, Mediolan, Carcassone, Monaco 31.05-08.06.2017

1 - Lazurowe Wybrzeże i ciutka Italii